Nederlands
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wees nou eens eerlijk. Is de export bij u al helemaal geoptimaliseerd en valt er niets meer te verbeteren? Onze ervaring is dat dat nog nergens het geval is. En dat is dus precies de reden om vandaag nog lid te worden van de Oranjewoud Export Academy! 

Zet die stap en treedt toe tot een netwerk van ambitieuze ondernemers die zich net als u aan hun eigen strategische export ambities committeren. Onze leden

  • Treffen elkaar zes keer per jaar aan Tafels
  • Werken aan de eigen export strategie in de masterclass Crossing the Chasm
  • Betrekken hun organisatie door on-site sessies Crossing the Chasm
  • Toetsen concrete export business cases aan ervaren exporteurs
  • Hebben toegang tot onze jaarlijkse events die altijd in het teken staan van export en sales ontwikkeling
  • Bieden hun medewerkers toegang tot onze sales professionalisering trainingen

Benieuwd hoe onze leden het lidmaatschap ervaren?

 

 

Tafels

Een tafel wordt gevormd door een groep ondernemers en ontmoet elkaar zes keer per jaar. De bedrijven waar zij verantwoordelijk voor zijn hebben overeenkomstige kenmerken. Een groep trekt minimaal een jaar met elkaar op, stelt z'n eigen doelen en maakt z'n eigen planning. Uiteraard helpen wij om richting te geven. Dat doen we aan de hand van vijf centrale thema's: 

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Sterker nog, het is ontzettend logisch wat we doen. Om te beginnen helpen we om te bepalen met welke strategie u succesvol (of: nog succesvoller kunt zijn) in het buitenland. Hiervoor gebruiken we Crossing the Chasm. Wees gerust, alleen de titel is ingewikkeld, de aanpak is dit in het geheel niet! Het gaat gewoon om keuzes maken. En daar gaan we u bij helpen!

Daarna voert het gesprek naar de professionalisering van uw sales. Heeft u wel de juiste mensen met de juiste skills in huis om de ambitie waar te maken? Hoe vaak wisselt u van gedachten met andere ondernemers over de key success factors van sales? Gebruiken uw salesmensen CRM optimaal? En wanneer zijn ze eigenlijk voor het laatst getraind?

Wanneer we praten over sales, praten we in geval van export uiteraard ook over agenten en distributeurs. Hoeveel heeft u er eigenlijk? En bent u succesvol in de aansturing? Staat u hoog in het portfolio, of blijft er iets te wensen over... Ook een goed onderwerp om eens met gelijkgestemden over te sparren, of niet...?

Al die gesprekken en uitwisseling van ervaringen en ideeën zijn er uiteraard op gericht om meer omzet uit export te halen. Heeft u alles geregeld om uw geld ook werkelijk te ontvangen? Hoeveel bedraagt uw brutowinstmarge eigenlijk...? En is die branche conform...? Ook zo nieuwsgierig hoe anderen dat doen...?

Tot slot, en tot die conclusie komen we toch elke keer weer, is succesvol zijn in de export een kwestie van visie, planvorming en een lange adem. U als eindverantwoordelijke moet leiderschap vertonen. 

Uw tafel kan altijd een beroep doen op onze Captains of Export en trainers om specifieke thema's verder uit te diepen.

Het lidmaatschap geeft daarnaast voor 2 personen toegang aan Crossing the Chasm, Inbound Marketing en een aantal andere activiteiten. Een overzicht is hier te vinden. Voor meer informatie over de programma's klik op de afbeelding.