Nederlands
  • darkblurbg

De markt van serious gaming groeit keihard. In de medische sector trainen chirurgen hun hand-oog coördinatie door het spelen van serious games. In wijken ontwikkelen zich enerverende competities , waarbij waterbesparing het belangrijkste doel vormt. En in het onderwijs maken leerlingen zich steeds vaker al gamend nieuwe kennis en vaardigheden eigen.

Grendel Games is één van de noordelijke spelers op deze markt. En geen geringe. De organisatie kent zijn oorsprong – zo lezen we op de website – in de jaren tachtig. De huidige eigenaren Jan-Jaap Severs en Tim Laning waren toen zelf jochies die van gamen geen genoeg konden krijgen. Nu, ruim 20 jaar later, staan zij aan het roer van Grendel Games. Met hun games bedienen zij een imposant portfolio aan regionale en nationale klanten. Daarnaast mogen zij zich de verdiende winnaar noemen van een mooie reeks ‘game awards’.

En nu is het tijd voor de volgende stap. Het buitenland…

 

Serious gaming over de grens

Grendel Games heeft z’n beachhead vastgesteld in de United Kingdom. Water wordt daar steeds schaarser en de waterbedrijven hebben te maken met een overheid die boetes oplegt bij een te hoge waterverspilling. Die kunnen dus wel een beetje hulp gebruiken…

En dat is precies wat Grendel Games gaat doen! De organisatie heeft zich de ambitie gesteld om de waterbedrijven te helpen en aldus een belangrijke bijdrage te leveren aan een significante waterbesparing in de United Kingdom. De ‘Water Battle’ – een game waarbij gezinnen al gamend water besparen en op die manier punten verdienen – moet hen daarbij helpen.

Maar… Die waterbedrijven moeten de game nog wel leren kennen én vervolgens kopen! En dat is precies de reden dat Grendel Games ingestapt is het Export Lab van de Oranjewoud Export Academy. Na een gronding wervings- en matchingsproces is daar nu Nathaniel Lartey aangetreden.

Heel systematisch bouwden we vervolgens gezamenlijk een strategie en momenteel implementeren we stap voor stap een sales-approach. De komende 1.000 dagen werken we samen aan het realiseren van nieuwe omzet uit export.

De aanpak helpt Grendel Games niet alleen om de markt van het Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen. Dankzij een duurzame aanpak, waarbij we echt nieuwe skills en kennis in de organisatie inbrengen, kan Grendel Games na afloop van de 1.000 dagen rustig voort met het ontwikkelen van nog meer nieuwe markten.

Wat Grendel Games betreft blijft het echter niet bij het Verenigd Koninkrijk. Het volgende targetland zijn de Verenigde Staten, waar de organisatie reeds actief is en ook al een aantal interessante activiteiten heeft ontwikkeld. 

 

De impuls van de Academy aan onze sales en export

Grendel Games is in maart 2020 met het contracteren van Nathaniel Lartey ingestapt in het Export Lab. Na de gebruikelijke periode van inwerken en de ontwikkeling van een business case voor de UK-market, ging het echte salesproces van start. En met succes! In een paar weken tijd konden met drie geïnteresseerde waterbedrijven gesprekken worden gestart. We maken het even concreet: binnen 200 dagen zat Grendel Games al met potentiële nieuwe klanten aan tafel!

 

Onze 1.000-dagen Tour of Duy

Een prachtig resultaat natuurlijk. Maar we zijn er nog lang niet. Grendel Games heeft zich tot doel gesteld om binnen 1.000 dagen de primaire leverancier te zijn aan waterbedrijven voor het bieden van oplossingen die leiden tot gedragsverandering (gebruik van minder water) in de UK.

 

Meer weten?

Meer informatie over Grendel Games vind je hier

Meer informatie over het Export Lab vind je hier