Nederlands
  • darkblurbg

Hidde Meijer is een geboren en getogen Fries, uit Grou om precies te zijn. Hij is eind 2019 afgestudeerd aan de NHL. Al in zijn laatste studiejaar wist hij het zeker: zijn toekomst lag in de wereld van internationaal zaken doen. Als harde werker, met een passie voor reizen en nieuwe culturen ontdekken vond hij in export de optimale combinatie.

Hij koos er vervolgens voor om selectie te doen bij de Oranjewoud Export Academy. Daar werd zijn potentie al snel duidelijk. Vanaf het begin onderscheidde hij zich door een enorme drive, nieuwsgierigheid, discipline en een uitstekende voorbereiding. Die eagerness kenmerkt hem, evenals de drive om zich door te ontwikkelen. Voor Hidde is het echter wel van belang dat dat in grote mate hands-on kan. Uit de boeken en in de praktijk!

Hidde’s eagerness en hands-on mentaliteit past heel goed bij Dennis Gijsman en bij Van Vuuren. Ondertussen werken ze sinds 2019 intensief samen. Hidde is verantwoordelijk voor de verdere internationalisering en de uitbreiding van de export voor Van Vuuren de komende jaren. Dat de corona pandemie er nu voor zorgt dat hij zich even niet in andere culturen kan begeven, kan hem niet hinderen. Export vraagt veel organisatie en voorbereiding. Die treft hij nu, zodat hij hopelijk in 2021 volop kan gaan reizen!

 

Van Vuuren

Van Vuuren is producent van utiliteitsdeuren met brand-, rook-, geluidswering als belangrijkste prestaties. Sinds 2019 is Van Vuuren uitgegroeid tot marktleider in het utiliteitsbouwsegment. Door een sterke focus op verbetertrajecten en lean manufacturing heeft Van Vuuren de afgelopen jaren mooie groei kunnen realiseren in Nederland. Momenteel heeft de onderneming ongeveer 25-30% van de Nederlandse markt in handen.

Tevens is fors geïnvesteerd in een nieuwe productielijn die de capaciteit van 100.000 deuren naar 200.000 tot 250.000 deuren kan brengen. Hierdoor kan Van Vuuren niet alleen haar capaciteit vergroten maar ook sneller en flexibeler produceren.

Om deze capaciteit te benutten, gecombineerd met de ambitie om aan risico spreiding te doen, is het van vitaal belang dat Van Vuuren haar export de komende jaren gaat uitbreiden. Van Vuuren is momenteel al flink actief in Duitsland. Hier werkt de organisatie intern met een Duitstalige collega en een aantal handelsvertreters in Duitsland. Daarnaast is de organisatie actief in België, het Verenigd Koninkrijk en op de Antillen.

 

Onze focus markt en de uitdaging voor Hidde

Dennis: “In samenwerking met de Oranjewoud Export Academy in het Export Lab hebben we de komende jaren de zinnen gezet op de Belgische markt – lees Nederlandstalig België.

 

De reden hiervoor is dat op de Belgische markt ten opzichte van de vraag, weinig aanbieders actief zijn die deuren bieden met specialistische functionaliteit. Daarnaast wordt België al snel vergeten door de landen om hen heen. Toch is België nog altijd een land met ruim 11 miljoen inwoners en een economie die qua omvang vergelijkbaar is met Zweden.

Van Vuuren merkt dat er een grote behoefte ontstaat naar alternatieve leveranciers in de Belgische markt, die ook flexibeler en efficiënter een deur kunnen leveren. Voor complexe projecten wachten klanten in België 2 tot 3 maanden op hun deuren, waar Van Vuuren vanaf 2021 al haar deuren – ongeacht deurtype of maatvoering – binnen 3 á 4 weken kan leveren.

Echter, er zijn nog wel een aantal hordes waarover heen moet worden geklommen ivm productontwikkeling en certificering. Veel landen in Europa hebben weer andere eisen die worden gesteld aan een deur. Momenteel gebruiken we onze tijd goed om dit zo volledig mogelijk in kaart te brengen om vanaf 2021 zo compleet mogelijk projecten te kunnen aanbieden.”

 

DE IMPULS VAN DE ACADEMY AAN ONZE SALES EN EXPORT

Hidde: “Door de samenwerking met de export academy hebben we geleerd dat het belangrijk is om focus te geven aan de export-sales. Vanaf de dag dat ik bij Van Vuuren naar binnen stapte was duidelijk dat de organisatie veel mogelijkheden en ambities heeft. In sessies met de Oranjewoud Export Academy werd daar focus in aangebracht – zonder daarbij andere interessante markten volledig los te laten.

Zo hebben we bij Van Vuuren ook de ambitie om de Engelse markt verder te bewerken. Hier zijn reeds kleine projecten gedaan via tussenpersonen. De reden hiervoor is dat kwalitatieve en functionele eisen op dit moment in volle ontwikkeling zijn. Daarnaast worden veel grote steden gemoderniseerd. Echter, door de Brexit onzekerheden en de aanblijvende pandemie ontwikkelingen, is er puur voor gekozen om de focus eerst te leggen op België. Je kunt natuurlijk niet op twee plaatsen tegelijkertijd zijn. Daarnaast verkopen we een technisch product wat qua wet- en regelgeving per markt veel huiswerk vereist.

De export academy heeft ons geholpen om hier goede afwegingen en gerichte keuzes in te maken. Tijdens de business case sessies worden dan ook kritische en doordachte vragen gesteld. Maar uiteindelijk worden er ook knopen door gehakt en keuzes gemaakt.

Momenteel zijn er in België al mooie contacten gelegd of weer wakkergeschud. Het doel volgend jaar is om dit verder uit te breiden.”

 

"Succesvol ondernemen en export bedrijven is topsport. De lat ligt hoog voor de organisatie en onze collega’s. Dat creert veel energie en maakt dat je creatief wordt. Dat bevordert nu juist de persoonlijke ontwikkeling wat essentieel is voor commercieel succes. OEA bevat datzelfde DNA: ambitieus en streven naar het beste voor en door ondernemers. Dat maakt dat de samenwerking goed past en leid tot een optimale kans voor persoonlijke ontwikkeling en export expantie!"

Dennis Gijsman, Directeur Van Vuuren

 

ONZE 1.000-DAGEN TOUR OF DUty

Dennis: “Het doel is uiteindelijk 10% van de Belgische utiliteitsbouw markt in handen te krijgen. Dat zou betekenen dat we circa 25.000 tot 30.000 deuren op jaar basis extra zouden produceren. In tegenstelling tot onze huidige productie. Dit is natuurlijk een ambitieus doel maar in de basis heeft Van Vuuren hier de middelen en de papieren voor.

Elk land kent haar eigen eisen en wet en regelgeving. Dat betekent dat er voor ieder land uitdagingen zijn om onze producten precies “passend” te maken. Wanneer dit echter in orde is, kan Van Vuuren maar haar specifieke commerciele aanpak en onderscheidende logistiek snel waardevolle verbindingen maken met potentiele afnemers.”

 

MEER WETEN?

Meer informatie over Van Vuuren vind je hier

Meer informatie over het Export Lab vind je hier